vloerverwarming

Vloerverwarming

Vloerverwarming is de laatste jaren steeds populairder geworden. Vloerverwarming biedt veel comfort en brengt vele voordelen met zich mee. Toch zitten er ook een aantal nadelen vast aan het aanschaffen van vloerverwarming. Wij hebben voor u de voor- en de nadelen op een rijtje gezet!

Voordelen

Energiezuiniger

Vloerverwarming is vaak verdeeld over een groot oppervlak. Dit houdt in dat de vloerverwarming voor een gelijkmatigere temperatuur in uw woning zorgt. De gelijkmatige temperatuur zorgt voor een hogere gevoelstemperatuur, met als gevolg dat uw verwarming niet hoger hoeft. Dit zorgt uiteindelijk voor een hele hoop kosten op uw energierekening!

Comfort

De warmte in uw woning zal gelijkmatiger zijn waardoor de gevoelstemperatuur constanter zal zijn. Ook is vloerverwarming zeker een ideale uitkomst als u vaak last heeft van koude voeten. Door de warme vloer, zal de vloer een stuk comfortabeler aanvoelen.

Niet zichtbaar

Vloerverwarming is in principe niet te zien. Alle leidingen zijn onder uw vloer weggewerkt dus die zijn niet te zien. Ook zijn radiatoren niet nodig. Geen radiatoren aan uw muren betekent meer ruimte voor bijvoorbeeld het plaatsen van meubels en kasten.

Nadelen

Lange opwarmingstijd

Een van de nadelen bij het aanschaffen van vloerverwarming, is dat de opwarmingstijd lang duurt. Als uw huis niet is verwarmd, kan het een paar uur duren voordat de ruimte de temperatuur die u wenst bereikt.

Hoge kostprijs

De aanschaf van vloerverwarming is een stuk duur dan de aanschaf van radiatoren. Ook kan de vloerverwarming niet gelegd worden als er al een vloer ligt. De vloer moet eerst verwijderd worden en na het plaatsen van de vloerverwarming kan de vloer er weer ingelegd worden. De vloer is meestal steen, dit omdat steen het best de warmte geleid.

Lekkages zijn lastig

Als er een lekkage ontstaat in uw vloerverwarming, is de lekkage vaak lastig op te sporen doordat dit onder de vloer plaatsvindt. Er zijn speciale technieken om de lekkages op te sporen, maar deze technieken zijn vaak erg duur. Ook is de lekkage moeilijk op te lossen, en is de kans groot dat een deel van uw vloer eruit moet worden gehaald.

Aanschaf vloerverwarming

Bent u geïnteresseerd in het aanschaffen van vloerverwarming? Dan is het verstandig om de voor- en nadelen bij elkaar op te wegen en te bedenken wat u het fijnst vindt! Een vakman van Abcv.be geeft u graag advies en plaatst graag uw vloerverwarming!