Nieuwe CV-ketel aanschaffen

Aanschaf van een CV ketel

Een CV ketel vervangen, wanneer is dit nou eigenlijk nodig? Er zijn verschillende redenen om een CV ketel te vervangen. Waarom zou u uw ketel vervangen en wat zijn verschillende mogelijkheden bij het vervangen van uw CV ketel? Lees verder en kom er achter!

Waarom zou u vervangen?

Voor het vervangen van een CV ketel zijn meerdere redenen. Wij hebben de redenen voor u op een rijtje gezet.

Reden 1 – Ouderdom

De eerste reden voor het vervangen van uw CV ketel is ouderdom. Een CV ketel gaat gemiddeld 12 tot 15 jaar lang mee. Hoe ouder de ketel zal zijn, hoe meer kans u heeft op storingen. Hier zit niemand op te wachten natuurlijk.

Reden 2 – Optimaal rendement

Nieuwe CV ketels hebben een veel hoger rendement dan oude CV ketels. Door uw CV ketel te vervangen voor een HR ketel, wordt alle geproduceerde warmte nuttig gebruikt. Dit is zuiniger en dus beter voor het milieu en scheelt u veel kosten.

Reden 3 – Waarde van uw huis verhogen

Door het nemen van een energiezuinigere CV ketel, gaat de waarde van uw huis omhoog. Dit komt omdat het energielabel van uw huis beter wordt en dit heeft positief effect op de waarde van uw huis.

Wat zijn de mogelijkheden?

Bij het aanschaffen van een nieuwe cv ketel, zijn er meerdere opties mogelijk. Zo zijn er verschillende soorten ketels waar u uit kunt kiezen. Als eerst een VR ketel, deze hebben vaak een rendement tussen de 85% en 100%, deze ketel is het minst zuinig en wordt dus vaak niet geadviseerd. Hiernaast zijn er ook HR ketels, deze ketels hebben een rendement van minsten 100% en zijn dus de energiezuinige variant. Ook kunt u er voor kiezen of u de ketel koopt, huurt of leaset. Bij kopen is de ketel direct van u zelf, bij huren maakt u gebruik van een ketel die niet in uw eigendom is voor een bepaald bedrag per maand, en bij leasen wordt u na verloop van tijd zelf de eigenaar.

Tips bij de aanschaf

Tip 1 – Vervang in de zomer

In de zomer, heeft u vaak de verwarming in uw huis niet nodig en denkt u er niet aan om uw CV ketel te vervangen. Toch is dit vaak het beste moment. Als uw CV ketel zijn beste tijd heeft gehad en u vervangt het pas later in het jaar, is de kans groot dat de CV ketel kapot gaat op een moment dat hij hard nodig is.

Tip 2 – Informeren

Voordat u een nieuwe ketel aanschaft, is het verstandig om u goed te laten informeren door een professional. Deze kan u helpen bij het kiezen van de juiste ketel voor uw situatie.

CV-ketel Nu

In Nederland werken wij samen met het netwerk van CV-monteurs van CV ketel Nu. De installatie en het onderhoud van uw verwarmingsketel is bij CV Ketel Nu in goede handen. Indien het een spoedgeval betreft dan kan de monteur snel bij u ter plaatse zijn. Dat is wel zo’n prettige wetenschap!