247 riooldienst

Rioolinspectie

Heeft u vaak last van een verstopte wc? Of loopt uw gootsteen continu vol? Dan wordt het misschien tijd voor een rioolinspectie. Elke wc zit wel eens verstopt, maar als dit regelmatig het geval is, dan is er wellicht iets mis in uw riool. Met rioolinspectie kan uw herhaaldelijke afvoerverstopping verklaard worden. Door rioolinspectie weten professionals precies waar de verstopping zit en zo wordt het een stuk eenvoudiger om het probleem te verhelpen. Er zijn diverse manieren wat betreft rioolinspectie. Deze manieren zijn hieronder te lezen. Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen, en daarom leest u hieronder ook tips wat betreft het voorkomen van een verstopping.

Manieren

Een rioolinspectie kan plaatsvinden vanuit de inspectieput, de rioolput of vanuit de buis. Bij een rioolinspectie vanuit een put worden er hulpmiddelen zoals een video- of fotocamera ingeschakeld. Als mensen de riolering bekijken, wordt er vaak ook spiegels en lampen ingezet. Wanneer er kleine scheurtjes in het riool zitten, die lastig te vinden zijn, wordt er vaak gebruik gemaakt van rook. Met behulp van een rookgenerator worden de lekkages namelijk gemakkelijk ontdekt. De rook zal namelijk zichtbaar worden in de scheurtjes. Mocht niet precies duidelijk zijn waar de verschillende rioolleidingen liggen en de bouwtekening ontbreekt, dan is rioolinspectie met een zender/detector de oplossing.

Onderhoud

Nadat uw verstopping met behulp van rioolinspectie is verholpen is het belangrijk om goed onderhoud te plegen. Dit voorkomt toekomstige verstoppingen. Allereerst is het belangrijk om geen etensresten of vetresten door het riool te spoelen. Teveel gebruik van wc papier is daarbij ook één van de veel voorkomende oorzaken van een verstopt riool. Pas dus op met de hoeveelheid wc papier wat u door het toilet spoelt. Verder moet u er voor zorgen dat uw dakgoten niet verstopt raken. Haal dus regelmatig de bladeren uit de dakgoten. Om een verstopping te voorkomen is het ook aan te raden de emmer van de afvoerput regelmatig schoon te maken. Dit emmertje zorgt er namelijk voor dat het grotere afval gefilterd wordt er niet eindigt in het riool.

Hulp inschakelen van professional

Herkent u de beschreven problemen? Neem dan contact op met de 24/7 Riooldienst. Zij komen bij u langs om het probleem te bekijken en een passende oplossing te bieden. Zo kan er eventueel besloten worden om een rioolinspectie uit te voeren. Mocht riool inspectie niet nodig zijn, dan zullen zij een andere oplossing zoeken om u uit de brand te helpen. Via de Riooldienst komt u in contact met een specialist op het gebied van verstopping en onderhoud van uw riolering. De Riooldienst is een landelijk netwerk wat dan ook betekent dat er altijd een professional bij u in de buurt beschikbaar is. Zij bieden een snelle service waarbij ze binnen 30 minuten te plaatsen zullen zijn om uw riool te ontstoppen.